Login or Register

За СпасиОчи


Доц. Янчулев Доктор от Медицинския Факултет “ХАРВАРД”
Доц. Янчулев Доктор от Медицинския Факултет “ХАРВАРД”

С обединените усилия на екипа "ПроЛайт" и Фондацията KeepYourSight, ние се радваме да предложим на българската публика безплатна услуга и достъп до най-новите технологии за скрининг и профилактика. Това е резултат на годишно сътрудничество и усилия от екип от очни лекари и специалисти от Българо Американския Институт "ПроЛайт". Целта е да се помогне на хиляди възрастни пациенти да запазят своето зрение чрез ранна диагностика и превенция.

Video Video

Диагностика по Интернет и Телескрининг

СпасиОчи е инициатива която се дължи на сътрудничество между американската здравна фондация KeepYourSight и очния институт "ПроЛайт" в София, България. Целта на това сътрудничество е да се помогне на българските пациенти кaто се предоставят за безплатно ползване едни от най-новите системи за телескрининг които съществуват в САЩ.

Два основни теста, Peristat и Macustat, за глаукома и макулна дегенерация, използват най-съвременни информационни и медицински технологии за да диагностицират очни заболявания години преди да се развият симптоми. С тяхна помощ, едни от водещите причини за слепота в света, глаукомата и макулната дегенерация, вече могат да бъдат открити предварително и лекувани на време.