Login or Register

Макустат Тест на Ретината

Macustat

За Макулната Дегенерация и Ретинопатията
Само в Америка има повече от 11 милиона души със суха и влажна макулна дегенерация, изложени на риск от прогресивно ослепяване. В допълнение, повече от 20 милиона американци имат диабет като 60% от диабетиците Тип 2 и почти 100% от диабетиците Тип 1 проявяват увреждане на ретината (т.н.диабетна ретинопатия) в по-късните етапи на заболяването си.. В действителност. почти 30% от диабета в късен етап може да доведе до оток на макулата, които да повлияе на централното зрение и да наруши функцията. За всички тези хора, както и всички над 50-годишна възраст, който попадат в рисковите групи, Макустат може да ги постави в пълен контрол само с едно кликване на мишката и да направи разлика в техния живот.
За Теста Макустат
Макустат е последното поколение технология за автоматизирано измерване на макулата функция. Тя е основен технологичен напредък който измества стария хартиен тест Amsler, препоръчван за рутинния скрининг на макулната дегенерация. Макустат използва подобрена точност и технология с автоматизирано динамично изпитване, в допълнение на интегрирани физиологични тестове като периметрия, ретината сенсибилизация и алгоритми за нипер-визус. Тази мощна система дава възможност за ранно откриване на функционални промени, причинени от увреждания на ретината като макулна дегенерация, диабетна ретинопатия и много други. Макустат се доставя чрез онлайн сайта SpasiOchi.com – за да може всеки да използва тази телемедицинска услуга и да наблюдава сам зрителната си функция ежедневно, ежеседмично, месечно или годишно, по желание.
За кой е тестът Макустат?
За всеки, който е с риск от дегенерация на макулата - обикновено хората над 50-годишна възраст. Особено хора със суха и влажна макулна дегенерация, които могат да бъдат над 10 пъти с по-висок риск от загуба на зрение. Ако имате суха макулна дегенерация, Макустат може да помогне за откриване на ранни влажни изменения. Ако имате влажна макулна дегенерация в едното око, Макустат може да Ви помогне да контролирате визията си в засегнатото око, както и да следите второто око, което е с 8 пъти по-голяма вероятност да напредне до вредните влажни увреждания. С Макустат, Вие и Вашият доктор сте в пълен контрол. Макустат не заменя очния доктор – той е важно помощно средство което допълва редовния медицински преглед.
Как да започнете?
Можете да пробвате Макустат направо от дома си, като се регистрирате за услугата на сайта SpasiOchi.com. Резултатите се разглеждат веднага от специалисти и се изпращат до вас чрез електронна поща. Препоръчваме ви да използвате услугата с ръководството на Вашия лекар, особенно ако е част от нашата партньорска мрежa. В България, SpasiOchi.com се реализира в сътрудничество с Българо-Американския Очен Център и Институт "ПроЛайт"